Merhaba;
Türkiyeye tatile giden cogu gurbetci TR den telefon karti (Hatti) aliyor, alirken soyuluyor kullandiktan sonra soyuluyor?
Türkiyede herhangi bir telefon sirketine gidip ben yurt disindayim, Türkiyede kullanmak icin kart almak istiyorum diyorsunuz. size bir paket secenegi adi altinda zoraki istedikleri paketi satiyorlar,
Deniyorki; nasil bir paket istersiniz? Bu soruyu sorarken aslinda nasil bir soyulma yöntemi istersiniz diye soruyor. bunu calisanlar bileni var bilmeyeni var ama sistem öyle soymak üzerine kurumus.
fiatlar söyle deniyor;
6GB internet 3000dk konusma 120 tl + hat ücreti 70 tl =190 tl satilmak istenen paket bu!!! 1aylik
ikinci bir secenekki satmak istemedikleri;
4GB internet 150dk konusma 100 tl + hat ücreti 70 tl = 170 tl secim sizin deniyor.
siz dogal olarak en mantikli vede hesapli olani ilk secenegi aliyorsunuz,
satici yada bayii diyorki; Bu kart bir ayliktir bir ay sonra tekrar paket yüklemeniz gerekiyor. bir ay sonra gittiginizde yeniden paket yüklemek icin sisteme giriyor, ve sistem size sözüm ona en uygun olan paket seceneklerini sunuyor.
3GB internet 100 dk konusma 100 tl yada önceki gibi olsun derseniz 6gb internet 3000 dakika konusma 270 tl ya nasil olur dediginizde ilk aldiginiz kampanya sona erdi yok artik yenisi böyle siz hangisini (Kazigi) isterseniz biz onu yükleyelim secim sizin deniyor.
halbuki kapidan cikip bir baskasi gelip yeni bir hat almaya kalkarsa ilk secenek olan 6gb 3000dk kampanya var ama size yok.
Tüm bunlari sineye cekip mecburiyetten evet deyip izin boyu kullaniyorsunuz.
seneye tekrar geldiginizde o karti size kullandirtmiyorlar 3 aydan fazla zaman gecmis hic bir islem yapilmadigi icin bu hat kapandi yeni hat almaniz gerekli ve siz yeni bir hat aliyorsunuz bu hersene ayni döngü devam ediyor.
sonra E-Devletten adiniza hat varmi diye baktiginizda almis oldugunuz tüm hatlar adiniza kayitli olarak gözüküyor, oysa telefon bayiileri o hat gecersiz kapandi kullanamazsiniz diyor.
Gelelim en Önemli konuya;
siz diyelim 5 sene böyle devam ettiniz ve siz hersene yeni kart almak zorunda birakildiginiz icin adiniza kayitli 5 hat bulunuyor, ve zaman icersinde size bir mesaj geliyor adiniza kac hat var hala kullaniyormusunuz gelin bir kontrol edelim diye. sizde bayiinize gidip mesaji gösterdiginizde size; 5 sene önce almis oldugunuz karti kullanmamissiniz karti iptalde ettirmemissiniz siz bu kart icin 200 tl olan 5 senelik hat vergisini ödemeniz gerekir. 4 sene önceki ise 170 tl sonuc 750 tl vergi borcunuz var bu katlanarak devam eder sonuc icraya kadar gider diyor ve siz seve seve bu parayi ödemek zorunda kaliyorsunuz.
ha diyeceksinizki hani kartlar 3 ay islem yapilmazsa kapanir diyordunuz? aldiginiz cevap ben söylemedim orasini ben bilemem diyor.
Bu yazdiklarim basimdan gecenler; Herhangi bir yerden alinti degildir.
umarim karsilasmazsiniz diyecegim ama kacari yok sadece cok dikkatli olun gitmeden önce kartlarinizi iptal ettirip öyle gidin gelince basiniz agrimasin.ha hemen gelince degil birkac sene bekleyip katlandiktan sonra ceza geliyor öylesi daha karli oldugu icin.
Kalin saglicakla.