Grok küfür ve satasma seviyesini yükseltti,
Yapay zekanin ciddi tartisildigi bir haftayi gecirdik.
Grok "ben sizin aynanizim" yani algoritimler ile sizden cok sey ögrenip bu ögrendiklerimle sizlerle diyalog gelistiriyorum diye cevaplar verdi.
Biz de zaten ayarlarimiz bozuk. Hertürlü iftira, hakaret, ayak oyunlari, asagilamalar, kücümsemeler ile hayati TVlerden ögrendigimiz icin, Grok da kullandigimiz dil ile bize cevap verdigini savunuyor. Belki kizacagiz ama maalesef biz de öyleyiz. Kac kisi kitap okuyor, kac kisi Konserlere, Tiyatroya, Müzelere gidiyoruz. Örnegi cogaltilabilinir. Devletin tepesindekiler bile Montaj, kumpas savaslari yürütüyor, TVler icler acisi,
Bunlar bir tarafa,
Gecen Haftaki gelisme aslinda bizim silkelenip Yapay Zekanin istikameti nereye gidiyor diye düsünmemiz gerekiyor. Elbette bize yardim ettigi konular da var.
Varsayalim.
Ülkelerin arasini bozacak yalan yanlis bilgiler ortaya atabilirmi?
Toplumlarin, Dinlerin ve Bölgelerin arasini acacak bilgileri dogruymus gibi yaptiginda ne yapacagiz?
Botlar ile kafalari karismasini nasil önleriz?
Yapay Zeka ile kritik Hayati tesisleri kilitleyebilir, Istemedigimiz bir ülkeye Bomba firlatabilirmi?
Tarihi, felsefeyi, Hukuku makinaya baglayip kararlari insanlar yerine onlar mi verecek?
Aslinda ciddi tehlike karsimizda, eger bunun bir kontrol mekanizmasini saglamlasmadikca.
Konu bayagi acilacak. Burada bir nokta koyayim.
Saygilar

Alıntı
İndir