10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: TC Simkart

1. İndir #1
    Yeni Üye abi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkürler Verilen Teşekkürler 
    1.432
    Teşekkürler Alınan Teşekkürler 
    39
    Teşekkür
    16 Mesaj

TC Simkart

Arkadaslar yakin bir arkadasimin sordugu bir soruya cevap ariyorum.
    Soru soyle: Turkiyede yaz aylarinda kullanmak icin aldigimiz simcard lar 1 sene sonra yukleme yapmadigimiz icin kapaniyor.
    Bu kartlar kisinin adina kayitli oldugu icin kapanana kadar biriken vergi borclari sonradan basimiza is acarmi?
    Bu konuda bilgisi olan arkadasar varsa ve paylasirsa memnun olurum.

Saygilar,

2. abi üyemize teşekkür edenler:

3. İndir #2
    Administrator oemer45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    20.111
    96.547
    Teşekkür
    5.485 Mesaj

Cevap: TC Simkart

Eyeğer kontülü yani doldurmalı hat alınırsa 1 yıl dayanmaz en fazla 6 ay sonra kapanır bu hatların vergi borcu niye olsun satın alınan kontürün algısı vergisi içinde zaten yada avrupada yaşayanlar örnek almanyadan verek olursam ay yıldız hattını satın alrakta kullanılabilir ben yıllardır kullanıyorum gideceğim gün internet opsiyonu yapıyorum 34 hafta sonra opsiyon bitiyor yeterli kontür olmadığı için uzama derdide olmuyor.

4. 3 kişi bu mesaj için oemer45 üyemize teşekkür etmiş

5. İndir #3
    1.432
    39
    Teşekkür
    16 Mesaj

Tesekkurler.
    6 Ay yukleme yapmazsan konusmaya kapaniyormus ve 1 sene sonra da kart bloke oluyormus.
    Soruda bu zaten artik kullanmak istemedigin karta yukleme yapmadigin icin vergi borcu altin eksiye giriyorsun. Bu vergi borclari ilerde sorun yaratirmi.
    sonucta konturlude olsa kimlik ile aliyorsun. Karti nasil iptal edersin
    bu konu!hakkinda bir bilgisi olan varmi arkadasoar.

tesekkurler

Konu abi tarafından (15.02.26 Saat 19:55 ) değiştirilmiştir.

6. İndir #4
    20.111
    96.547
    Teşekkür
    5.485 Mesaj

Bu şekilde bilgi var bunlar hala geçerliyse alınan hattı işimiz bittiğinde kapatacağız yada 3ş dost belli aralıklarda kontür yükleyerek halledilecek yda hiç bulaşmadan yaşadımız ülkedeki türkiyede kullanılabilen kontürlü hat alıp tatlıya tuzluya bulaşmadan kullanağaız.

Faturasız Hat Vergileri
    2025 yılı itibarıyla faturasız hatlardan alınan temel vergiler, aylık yaklaşık 21,50 TL Telsiz Kullanım Ücreti (toplam 258,04 TL/yıl) ve yeni hat tesisinde peşin alınan 570 TL Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ile 258,04 TL Telsiz Ruhsatname Ücreti'dir. Bu vergiler, hattınıza TL yükledikçe veya paket satın aldıkça bakiyenizden düşülür.
    Faturasız Hat Vergileri (2025 Güncel):
    Telsiz Kullanım Ücreti (TKÜ): 2025 yılı için yıllık toplam 258,04 TL'dir. Bu tutar faturasız abonelerden aylık 21,50 TL (ilk ay 21,54 TL, kalan 11 ay 21,50 TL) olarak tahsil edilir.
    Özel İletişim Vergisi (ÖİV): Yeni hat alımında (tesis) peşin olarak alınan 570 TL tutarındaki vergidir.
    Telsiz Ruhsatname Ücreti: Yeni hat tesisinde alınan ve faturasız müşterilerden peşin tahsil edilen 258,04 TL'lik bir diğer ücret kalemidir.
    Yükleme Anında Kesinti: Faturasız hatlarda vergi ve ücretler, TL yükleme anında veya aylık olarak mevcut TL bakiyesinden otomatik kesilir.
    Vergi İadesi: Faturasız hatlarda yükleme anında kesilen ÖİV, fazla ödeme yapılması durumunda iade alınabilir.
    Not: 1 Ocak 2026 itibarıyla Telsiz Kullanım Ücreti 323,81 TL'ye yükselecektir.

No: Aldığımız hattın uygulaması üzerinden hattı kapatabiliyoruz tabiki önceden uygulamaya girip mail telefon bilgilerimizi veril uygulamayı aktif etmemiz gerekli bende Türkcell hattı var uygulaması üzerinden yapılor istersek fatura hatta çevire biliyoruz sonra tekrar doldurmakı hatta geçmek ister isek telfon edip yine eski haline dönebiliyoruz.

7. 4 kişi bu mesaj için oemer45 üyemize teşekkür etmiş

8. İndir #5
    1.432
    39
    Teşekkür
    16 Mesaj

Tesekkurler.

9. 2 kişi bu mesaj için abi üyemize teşekkür etmiş

10. İndir #6
    VİP Bursalım50 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    4.074
    1.287
    Teşekkür
    348 Mesaj

AW: TC Simkart

Ben TR ye izine gittiğimde 30 günlük eSim üzerinden 20 GB internet alıyorum. telefonu Flugmodus yapıyorum. Hava alanına indiğimde otomatik olarak Turkcelle bağlanıyor. Herkesle WA üzerinden konusuyorum bana yetiyor. 19,90€ kendi telefonumu kullanıyorum. internet satan çok firma var Google Amcaya sor.

11. 2 kişi bu mesaj için Bursalım50 üyemize teşekkür etmiş

12. İndir #7
    1.432
    39
    Teşekkür
    16 Mesaj

Cevap: AW: TC Simkart

Yalniz tr de bazi e sim kartlarini bloke etmislerdi e sim kullanimina izin vermiyordu hangi e sim kartlari bloke onu bilmiyorum

13. abi üyemize teşekkür edenler:

14. İndir #8
    1.432
    39
    Teşekkür
    16 Mesaj

Cevap: AW: TC Simkart

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Temmuz 2025'te aldığı kararla Airalo, Holafly, Saily, Nomad, Instabridge, Mobimatter, Alosim ve BNESIM gibi popüler uluslararası eSIM hizmet sağlayıcılarına Türkiye'de erişim engeli getirdi
    . Bu kısıtlama, yurt dışı kaynaklı sanal SIM hizmetlerinin Türkiye içinden aktivasyonunu ve veri kullanımını zorlaştırmaktadır, ancak yerel operatörlerin eSIM hizmetleri devam etmektedir.

• Yasaklanan/Engellenen Başlıca eSIM Sağlayıcıları: Airalo, Saily, Holafly, Nomad, Instabridge, Mobimatter, Alosim, BNESIM.
    • Yasağın Kapsamı: Bu platformların web sitelerine ve uygulamalarına Türkiye'den erişim kısıtlanmıştır. Ancak, Türkiye'ye giriş yapmadan önce aktive edilmiş eSIM'lerin çalışmaya devam edebileceği belirtilmektedir.
    • Neden Yasaklandı?: Yabancı eSIM firmalarının yerel operatörler (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom) üzerinde bir denetim ve kayıt (BTK) eksikliği yarattığı, ayrıca uygun fiyatlı veri paketleriyle rekabet yarattığı değerlendirilmektedir.
    • Alternatifler: Türkiye içinde fiziksel SIM kart almak veya yerel operatörlerin şubelerinden resmi eSIM hizmeti kullanmak gerekmektedir.

Engelleme, eSIM teknolojisinin kendisini değil, Türkiye'de kayıt dışı veya yetkisiz hizmet sunan belirli küresel platformları hedef almaktadır.

yani gurbetcilere uygun fiyati cok goruyorlar tr den yuksek fiyatli kart alacaksin diyor

15. abi üyemize teşekkür edenler:

16. İndir #9
    20.111
    96.547
    Teşekkür
    5.485 Mesaj

Ben yıllardır bu opsiyonu alıyorum 60 dakikalık konuşmayı çoğu zaman kullanmıyorum sadece lazım olabilir diye alıyorum bazı yaşlılar internet kullanmıyor ondan dolayı.

17. 5 kişi bu mesaj için oemer45 üyemize teşekkür etmiş

18. İndir #10
    Uzman Üye dostcakal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    920
    830
    Teşekkür
    232 Mesaj

Merhaba hayirli ramazanlar.
    Türkiyeden alinan kartlardan devlet tkü adi altinda her ay para istiyor tipki tvlerdeki trt payina benzer bir sey.
    Sen türkiyedeki kartini alti ay bir sene kullanmadigin zaman kart kapaniyor. tamam kart kapandi kartla sirketle isim bitti anlamina gelmiyor. tkü borcu her ay üstüne koyarak devam ediyor belli bir zaman sonra ödenmedigi icin ceza yada faiz ne dersen o biniyor.
    bir sekilde devlete olan borcunu ödememis duruma düsüyorsun. telefonu satin aldigin sirkete bu karti kapatin ben artik kullanmiyorum deyip kapattirirsaniz o zaman tkü borcuda o tarihten sonra gelmiyor. satici kendini düsündügünden kapatmana gerek yok karta yükleme yapmadigin zaman zaten kapanir diyebilir genelde öyle diyorlar. ama tkü borcundan bahsetmiyorlar o sana her ay adina yaziliyor aradan yirmi senede gecse bu para katlanarak devam ediyor.
    cok dikkatli olmak gerekir.
    Saglicakla kalin.

19. 7 kişi bu mesaj için dostcakal üyemize teşekkür etmiş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)