Arkadaşlar ben Google message kullanıyorum (2 ay oldu).
Setups da RCS -Chat gördüm ve merak ettim.
RCS - Chat hakkında (kaynak Gemini):
RCS (Rich Communication Services), kısa mesajlaşmanın (SMS) modern çağa ayak uydurmuş halidir. Kısaca; WhatsApp, iMessage veya Telegram gibi uygulamalarda bulunan özellikleri, telefonunuzun kendi "Mesajlar" uygulamasına entegre eden bir protokoldür.
İşte RCS'in sunduğu temel özellikler ve çalışma mantığı:
RCS ile Gelen Yenilikler
SMS'in aksine, RCS üzerinden mesaj gönderirken operatör tarifenizdeki SMS hakkınız değil, internet bağlantınız (Wi-Fi veya mobil veri) kullanılır.
* Yüksek Çözünürlüklü Medya: Fotoğraf ve videoları kalitesi bozulmadan gönderebilirsiniz.
* Yazıyor Bilgisi: Karşı tarafın o an mesaj yazdığını görebilirsiniz.
* Okundu Bilgisi: Mesajınızın iletildiğini ve okunduğunu takip edebilirsiniz.
* Grup Sohbetleri: Daha gelişmiş grup kurma, kişi ekleme/çıkarma ve isimlendirme özellikleri mevcuttur.
* Dosya Paylaşımı: PDF, konum ve büyük boyutlu dosyaları kolayca paylaşabilirsiniz.
* Uçtan Uca Şifreleme: Google Mesajlar gibi uygulamalar aracılığıyla yapılan görüşmelerde güvenlik düzeyi daha yüksektir.
SMS, MMS ve RCS Arasındaki Farklar
** Özellik ** SMS ** MMS ** RCS **
**---**---**---**---**
** Bağlantı ** Hücresel Şebeke ** Hücresel Şebeke ** İnternet (Wi-Fi/Veri) **
** Karakter Sınırı ** 160 Karakter ** Sınırlı ** Sınırsız **
** Medya Kalitesi ** Yok ** Düşük ** Yüksek **
** Okundu Bilgisi ** Yok ** Yok ** Var **
Nasıl Kullanılır?
RCS'i kullanmak için ekstra bir uygulama indirmenize genellikle gerek yoktur:
* Android: "Google Mesajlar" uygulamasını kullanıyorsanız, ayarlardan "RCS Sohbetleri" kısmını aktif ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.
* iOS: Apple, iOS 18 ile birlikte RCS desteğini iPhone'lara getirdi. Böylece Android ve iPhone kullanıcıları arasında WhatsApp benzeri bir mesajlaşma deneyimi (mavi/yeşil balon ayrımı sürse de) mümkün hale geldi.
> Önemli Not: RCS'in çalışması için hem sizin hem de mesaj attığınız kişinin bu özelliği destekleyen bir cihaza ve internet bağlantısına sahip olması gerekir. Aksi takdirde mesaj otomatik olarak SMS/MMS olarak iletilir.
>
Telefonunuzda RCS'in aktif olup olmadığını kontrol etmemi veya nasıl açılacağını adım adım anlatmamı ister misiniz?
Bendeki sorun, ne yaptıysam bir türlü yapamadım, bağlantı sorunu var.
Provider: O2 (O2 tarafından sorun yok)
Bir fikri olan var mı?

Alıntı
İndir