2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: RCS -Chat Samsung Cihazı

1. İndir #1
    Moderator TamBirOsmanli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkürler Verilen Teşekkürler 
    24.157
    Teşekkürler Alınan Teşekkürler 
    134.849
    Teşekkür
    11.347 Mesaj

Question RCS -Chat Samsung Cihazı

Arkadaşlar ben Google message kullanıyorum (2 ay oldu).
    Setups da RCS -Chat gördüm ve merak ettim.
    RCS - Chat hakkında (kaynak Gemini):

RCS (Rich Communication Services), kısa mesajlaşmanın (SMS) modern çağa ayak uydurmuş halidir. Kısaca; WhatsApp, iMessage veya Telegram gibi uygulamalarda bulunan özellikleri, telefonunuzun kendi "Mesajlar" uygulamasına entegre eden bir protokoldür.
    İşte RCS'in sunduğu temel özellikler ve çalışma mantığı:
    RCS ile Gelen Yenilikler
    SMS'in aksine, RCS üzerinden mesaj gönderirken operatör tarifenizdeki SMS hakkınız değil, internet bağlantınız (Wi-Fi veya mobil veri) kullanılır.
    * Yüksek Çözünürlüklü Medya: Fotoğraf ve videoları kalitesi bozulmadan gönderebilirsiniz.
    * Yazıyor Bilgisi: Karşı tarafın o an mesaj yazdığını görebilirsiniz.
    * Okundu Bilgisi: Mesajınızın iletildiğini ve okunduğunu takip edebilirsiniz.
    * Grup Sohbetleri: Daha gelişmiş grup kurma, kişi ekleme/çıkarma ve isimlendirme özellikleri mevcuttur.
    * Dosya Paylaşımı: PDF, konum ve büyük boyutlu dosyaları kolayca paylaşabilirsiniz.
    * Uçtan Uca Şifreleme: Google Mesajlar gibi uygulamalar aracılığıyla yapılan görüşmelerde güvenlik düzeyi daha yüksektir.
    SMS, MMS ve RCS Arasındaki Farklar
    ** Özellik ** SMS ** MMS ** RCS **
    **---**---**---**---**
    ** Bağlantı ** Hücresel Şebeke ** Hücresel Şebeke ** İnternet (Wi-Fi/Veri) **
    ** Karakter Sınırı ** 160 Karakter ** Sınırlı ** Sınırsız **
    ** Medya Kalitesi ** Yok ** Düşük ** Yüksek **
    ** Okundu Bilgisi ** Yok ** Yok ** Var **
    Nasıl Kullanılır?
    RCS'i kullanmak için ekstra bir uygulama indirmenize genellikle gerek yoktur:
    * Android: "Google Mesajlar" uygulamasını kullanıyorsanız, ayarlardan "RCS Sohbetleri" kısmını aktif ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.
    * iOS: Apple, iOS 18 ile birlikte RCS desteğini iPhone'lara getirdi. Böylece Android ve iPhone kullanıcıları arasında WhatsApp benzeri bir mesajlaşma deneyimi (mavi/yeşil balon ayrımı sürse de) mümkün hale geldi.
    > Önemli Not: RCS'in çalışması için hem sizin hem de mesaj attığınız kişinin bu özelliği destekleyen bir cihaza ve internet bağlantısına sahip olması gerekir. Aksi takdirde mesaj otomatik olarak SMS/MMS olarak iletilir.
    >
    Telefonunuzda RCS'in aktif olup olmadığını kontrol etmemi veya nasıl açılacağını adım adım anlatmamı ister misiniz?

Bendeki sorun, ne yaptıysam bir türlü yapamadım, bağlantı sorunu var.
    Provider: O2 (O2 tarafından sorun yok)
    Bir fikri olan var mı?

2. İndir #2
    Moderator TamBirOsmanli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkürler Verilen Teşekkürler 
    24.157
    Teşekkürler Alınan Teşekkürler 
    134.849
    Teşekkür
    11.347 Mesaj

Cevap: RCS -Chat Samsung Cihazı

Arkadaşlar bu konu gözden kaçtı galiba.
    RCS Chat için bilgisi olan var mı? www de aynı olan tafsiye çok var, misal Messenger'i durdurmak ve chace + data silme, aynısı carrier servise ile, uçak moduna bu yöntemi yapma veya telefonu bu işlemi uyguladıktan sonra yeni çalıştırma vs...
    Malesef hepsi boş çıktı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)