1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Paşa altın dağıtıyor..

1. İndir #1
    VİP sir.altan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkürler Verilen Teşekkürler 
    1.238
    Teşekkürler Alınan Teşekkürler 
    2.203
    Teşekkür
    752 Mesaj

Paşa altın dağıtıyor..

...eski donemlerde devlet buyukleri bazi pasalar zaman zaman halka altin dagitilarmis,gunlerden bir gun yine bir pasa yaverine donup--bes on kisi bulda biraz altin yardimi yapalim der... kisa bir zaman sonra yaver arkasinda 10 kisiyle pasanin huzuruna gelir... devletli pasa vatandaslari bir bir yanina cagirir derlerini dinler ve birer ikiser altin ihsan eder....eh sirada son iki vatandas kalir,,,sondan ikinci vatandas biraz kulhanbeyi tipidir,pasa nasilsin evladim diye sorar adamda pasanin etegini operek sagliginiza duaciyiz pasam der, pasa efendi eeee anlat bakalim der, adam efendim hic cekinmeden sayin pasam, ben tutun cignerim, alkol alirim, zar atarim, zamparalik yaparim der,pasa hmmm der ve adama 5 altin verir,arkadaki sonuncu adam,pasanin boyle tipli bir adama 5 altin verdigine gore benim gibi namuslu durust adama 10 altin verir diye dusunur,,,eh son olarak pasa adami yanina cagirir o da el etek oper, pasa anlat bakalim der,,adamcagiz ben iki cocuklu bahcivanim kucuk tarlama bir seyler ekip bicip geciniyoruz iste der, pasa bu adama 2 altin verir......adam ama pasa efendim bir onceki adam da her yol vardi ona 5 altin verdiniz der, pasa biyik altindan gulup hmmm o adamin masrafi cok 5 altin az bile der.

2. 5 kişi bu mesaj için sir.altan üyemize teşekkür etmiş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)