6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Türkiye'de alkollüyken ehliyet alınınca ne kadar süre sonra geri alınır

1. İndir #1
    Kıdemli Üye berhudarol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkürler Verilen Teşekkürler 
    1.419
    Teşekkürler Alınan Teşekkürler 
    718
    Teşekkür
    198 Mesaj

Türkiye'de alkollüyken ehliyet alınınca ne kadar süre sonra geri alınır

Türkiye’de alkollü araç kullanma nedeniyle ehliyet ilk kez alındıysa, 6 ay sonra geri alınabilir.

Son 5 yıl içindeki alkollü yakalanma sayısı Ehliyete el koyma süresi Geri alma şartı
    1. kez 6 ay Süre sonunda başvuru
    2. kez 2 yıl Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi sonrası uygun bulunma
    3. kez ve sonrası Her seferinde 5 yıl Psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri muayenesinde uygun bulunma

Süre dolunca ehliyet otomatik olarak teslim edilmez. Ehliyete el koyan trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurmanız gerekir. Ayrıca trafik idari para cezalarının tahsil edilmiş olması gerekir.
    Örnek: Ehliyetiniz ilk kez 31 Mayıs 2026 tarihinde alkolden alındıysa, normal durumda 30 Kasım 2026 tarihinde 6 aylık süre dolmuş olur; başvuru yaparak iade işlemini başlatabilirsiniz.
    Not: Hususi otomobil sürücülerinde alkol sınırı 0,50 promil, hususi otomobil dışındaki araçlarda 0,20 promil üzeridir.

Alkolden işlem sırasında araç çekildiyse tek bir sabit otoparka götürülmez; işlemin yapıldığı bölgeye göre yetkili yediemin otoparkına teslim edilir.
    Aracın hangi otoparkta olduğunu öğrenme

1. e-Devlet uygulamasına girin.
    2. Arama kısmına “Aracımın Çekildiği Otopark Bilgisi Sorgulama” yazın.
    3. Emniyet Genel Müdürlüğü hizmetinden aracın bulunduğu otoparkı görüntüleyin. Bu hizmette, aracı başka bir kişinin teslim alması için gereken işlem de yapılabilir.

Telefonla öğrenme; İlgili Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nü telefonla arayınız
    Arama yaparken şu bilgileri hazır tutun:

• Araç plakası
    • Araç sahibinin T.C. kimlik bilgisi
    • İşlemin yapıldığı yaklaşık yer ve saat

Önemli: Alkolden yalnızca sürücünün ehliyetine işlem yapıldıysa ve araç olay yerinde ehliyetli, alkolsüz bir kişiye teslim edildiyse araç otoparka çekilmemiş olabilir. Araç çekildiyse en kesin bilgi e-Devlet sorgulamasında görünür.

Konu berhudarol tarafından (31.05.26 Saat 07:58 ) değiştirilmiştir.

2. 3 kişi bu mesaj için berhudarol üyemize teşekkür etmiş

3. İndir #2
    Profesyonel Üye musti-28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    6.473
    2.644
    Teşekkür
    670 Mesaj

Cevap: Türkiye'de alkollüyken ehliyet alınınca ne kadar süre sonra geri alınır

avrupada olay degisik bölge bölge promil orani misal bi yerde 1.3 ile basliyan diger yerde 1.6 ile el konuluyor 6 ay ceza arti para cezasi bide piskolojik teste giriliyor tebiki cok iyi hazirlanmak gerekiyo testi kolay gecmek biraz zor kisiye bagli en güzeli hic alkol kullanmamak

4. İndir #3
    VİP sir.altan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1.263
    2.239
    Teşekkür
    766 Mesaj

....gencligimde salak salak cok alkollu araba kullandim,hatirladikca ,delimiydim ben ya diyorum,yanimizda coluk cocugu tasiyorduk,sansliydimki alkollu olarak araba kullandigim zamanlar hic yakalanmadim ve kaza da yapmadim...Alkolu arac kullanmak cok tehlikeli ve ozuru yok,Alkollu arac kullananlara ve trafik kabadayiligi yapanlara en agir cezalarin verilmesi tarafindayim...Turkiyede kurallar ve kaideler var ama belli bir kisim bu kurallari tanimak istemiyor,direksiyon benim yollar benim diyor

5. İndir #4
    VİP niteja - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1.166
    902
    Teşekkür
    221 Mesaj

Insan hayatini tehlikeye atanlarin egliyetini hic geri vermesinler.

6. niteja üyemize teşekkür edenler:

7. İndir #5
    Acemi Üye yalnizprens72 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    3.181
    175
    Teşekkür
    67 Mesaj

Türkiyede mevki sahibiysen maddi durumun iyiyse bir yerlerde bir tanidigin varsa hic bir ceza almazsin ehliyetinide alamazlar ama bunun disindakiler su arkadasin yazdiklarina tabidir

8. İndir #6
    Kıdemli Üye haciziya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    8.205
    822
    Teşekkür
    206 Mesaj

slm 6 ay ehliyetine el konuluyor sonra alirsin almanya bildirmiyorlar gecmis olsun arkadas git yenisi cikar tekrar almanyadan kalirsa sorun cikmiyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)