konu basligi dogru arkadaslar malesef guluyoruz ama aci bir gercek
gecen bir arkadasim anlatti her gun yolda gordugum dilenci kadina cebimde parak yok diye boş gectim kadin ters pisoleji ile basladi allah belani versin basina bin nusubet gelsin allah coluk cocugundan cikarsin diyr beddua ettmeye basladi ister istemez vicdanen huzursiz oldum ogunu dedi acaba basima bir is gelirmi coluk cocuga bir sey olurmu diye aksama kadar dusundun dedi
dunde esim ve arkadasi parkta piknik yaparken dilenci geldi bir sey vermedim diye ayni seyleri onlarda soylemisler valla bi korktuk ki sorma gitsin dediler
bende itin duasi kabul olsa gokten kemik yagar dedim
size iki olay analttim simdi efendimizden bir ornek verecem
adamin biri mescite dilenmek icin gelir efendimiz s.a.v adam neyin var der mal olarak bir abdes ibrigi ve legen getir der adam gider getirir efendimiz sahabeyr donerek ben bunlari satiyom der ve sahabe degerinde alir efendimiz parayi adam verip git bir iple balta al ormana gidip odun kesip getir sat der adam bunun uzerine efendimizin nasihati alir ve odunculuga baslar yani dinimiz dilenmeye asla icazet vermez cok zor durumda isen gunluk yiyecegin emek kadarian musade eder
2 ciside efendimiz s.a.v buyuruki yarin mahser gunu insanlar dirildiginde dilencilik yapanlarin yuz etleri dökülmüs bir sekilde dirilecekler
yani gerisini siz anlayin

Alıntı
İndir