4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: Dilencilikte Yeni Dönem Başladı

1. İndir #1
    Uzman Üye x-man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkürler Verilen Teşekkürler 
    4.653
    Teşekkürler Alınan Teşekkürler 
    7.836
    Teşekkür
    403 Mesaj

Dilencilikte Yeni Dönem Başladı

konu basligi dogru arkadaslar malesef guluyoruz ama aci bir gercek
    gecen bir arkadasim anlatti her gun yolda gordugum dilenci kadina cebimde parak yok diye boş gectim kadin ters pisoleji ile basladi allah belani versin basina bin nusubet gelsin allah coluk cocugundan cikarsin diyr beddua ettmeye basladi ister istemez vicdanen huzursiz oldum ogunu dedi acaba basima bir is gelirmi coluk cocuga bir sey olurmu diye aksama kadar dusundun dedi

dunde esim ve arkadasi parkta piknik yaparken dilenci geldi bir sey vermedim diye ayni seyleri onlarda soylemisler valla bi korktuk ki sorma gitsin dediler
    bende itin duasi kabul olsa gokten kemik yagar dedim

size iki olay analttim simdi efendimizden bir ornek verecem
    adamin biri mescite dilenmek icin gelir efendimiz s.a.v adam neyin var der mal olarak bir abdes ibrigi ve legen getir der adam gider getirir efendimiz sahabeyr donerek ben bunlari satiyom der ve sahabe degerinde alir efendimiz parayi adam verip git bir iple balta al ormana gidip odun kesip getir sat der adam bunun uzerine efendimizin nasihati alir ve odunculuga baslar yani dinimiz dilenmeye asla icazet vermez cok zor durumda isen gunluk yiyecegin emek kadarian musade eder

2 ciside efendimiz s.a.v buyuruki yarin mahser gunu insanlar dirildiginde dilencilik yapanlarin yuz etleri dökülmüs bir sekilde dirilecekler
    yani gerisini siz anlayin

2. x-man üyemize teşekkür edenler:

3. İndir #2
    VİP Bursalim50 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    4.598
    1.543
    Teşekkür
    403 Mesaj

AW: Dilencilikte Yeni Dönem Başladı

Şimdi aklıma geldi, eski bir çin Atasözü vardır
    Bir arkadaşın açsa ona bir balık ver karnını doyursun, ama ona yardım etmek istiyorsan balık tutmasını öğret

4. 2 kişi bu mesaj için Bursalim50 üyemize teşekkür etmiş

5. İndir #3
    Yeni Üye albay66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    460
    496
    Teşekkür
    15 Mesaj

Cevap: Dilencilikte Yeni Dönem Başladı

Çok doğru söylemişsin hocam dinen de mantıken de dilenciliğin yeri yok zaten günümüzde bu işi tamamen meslek haline getirmişler insanlardaki vicdan duygusunu sömürerek haksız kazanç elde ediyorlar beddua meselesine gelince hiç canınızı sıkmayın haksız yere edilen beddua döner dolaşır sahibini bulur peygamber efendimizin sünneti de zaten çalışıp helalinden kazanmayı emreder eli ayağı tutan insanların duygu sömürüsüyle para toplaması hem kul hakkıdır hem de gerçekten ihtiyacı olan insanlara haksızlık yapmaktır o yüzden bu tarz insanların bedduasından korkup da onlara prim vermemek lazım en doğrusunu yapmışsınız

6. 3 kişi bu mesaj için albay66 üyemize teşekkür etmiş

7. İndir #4
    Acemi Üye karadagli38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1.148
    121
    Teşekkür
    39 Mesaj

Cevap: Dilencilikte Yeni Dönem Başladı

Dilencinin duası fayda etseydi,önce dilencilikten kurtulmak için kendisine dua ederdi.
    Elbette gerçekten ihtiyaç sahibi olan insanı küçümsemek ya da yardım isteyen herkesi aynı kefeye koymak doğru değil.Fakat dilenciliği meslek haline getirip insanların vicdanını,dini duygularını ve özellikle beddua korkusunu kullanmak da kabul edilemez.İnsan para vermedi diye Allah belanı versin,çoluk çocuğundan çıksın demek,dua değil,düpedüz vicdan baskısıdır.
    Allah rızası için yardım etmek ayrı bir şeydir,korkutulduğu veya beddua edildiği için para vermek bambaşka bir şey.Gerçekten muhtaç olan insanın onurunu koruyarak yardım etmek gerekir.Fakat çalışabilecek durumda olduğu halde bunu alışkanlık ve kazanç kapısı haline getirenlere de sürekli para vererek bu düzeni beslememek gerekir.
    Sonuçta rızık da şifa da Allah’tandır.Bir insanın bedduasından korkup hakkımız olmayan bir şeyi vermek yerine, yardım edeceksek de bunu bilinçli ve doğru yere yapmak daha doğrudur. (Allah rızası) diyerek insanların rızasını ve vicdanını istismar etmek,Allah rızasıyla bağdaşan bir davranış değildir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 konuk)