....30 austos pazar sabahi bu sabah nesem yerinde,kis mevsiminin son ayida bitti eylulde ilk bahara girecegiz,havalar isinacak,gerci gunduzleri havalar cok guzel hemen hemen 20 derece..
.......Son 3 turkiye tatillerimide sagolsun baldiz hanimin evinde kaldik,kocasi vefat etmisti yetiskin kiziyla yasiyor,bizim icinde en uygun onlar oldular, sagolsunlar sabah kahvaltilarinda masada bir kus sutu eksik,ama yediklerime dikkat ediyorlar, yag peynir recel ve zeytin, diger yiyeceklere pek uzanmiyorum.....hatunun yegeni hep kahvaltiyi hazirlar, benim yediklerime dikkat etmis bir gun eniste yaw ben seni cozdum,her sabah ayni seyleri yiyorsun, ama bir sey dikkatimi cekti, 8 taneden fazla zeytin yemiyorsun.... yaaa oylemi.kendimde farkinda olmadan 8 den fazla zeytin yemiyormusum..
....dur bak anlatayim sana kizim dedim.. cok eski senelerde bir kucuk bir hikaye kitabi okumustum,o zamanlar yurt disina sahte ihracaatlar yapiliyor ve millet devletten vergi iadesi aliyor, suclularin cogu disarda, gariban bir genci de ufak bir seyden iceri atiyorlar, adam bu arada galiba mapushane,a,s veya hapishane a,s diye kucuk bir kitap yaziyor.
......Hapishane kogusunda bir mahkum var adam bir suru dolandiricilik ve sahtekarlik sucundan mahkum olmus, 3 kagitcilik adamin kanina islemis ve hapishanede hic anlamadigi halde diyet kitabi yaziyor, iste onu az yiyeceksin bundan bu kadar gram filan ama zeytine gelince asla 8 taneden fazla yemiyeceksiniz diye yaziyor.....
..iste boyle yegen kizim bende o mahkumun diyet kitabina uyup gunde 8 den fazla zeytin yemiyorum..
kalin saglicakla

Alıntı
İndir